Jinggo FotoPages - The original and independent source for UMNO, BN, PKR, PAS, DAP, PR, Mahathir, Najib, Muhyiddin, Anwar, Nik Aziz, Hadi, Kit Siang pix/pic
UMNO, BN, PAS, PKR, DAP, Mahathir, Najib, Anwar, Nik Aziz, Hadi Awang
By: minaq jinggo

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Saturday, 16-Sep-2006 20:45 Email | Share | Bookmark
Pertandingan Akhir Bolasepak Piala Malaysia - Perlis lwn NS

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Stadium National Bukit Jalil telah dibanjiri lebih kurang 40,000 peminat bolasepak tanahair bagi menyaksikan perlawanana akhir Piala Malaysia diantara Perlis dan Negeri Sembilan. Jumlah penyokong lebih kurang sama banyak, dipisahkan diantara kedua dua kumpulan bagi megelakkan kejadian yang tidak diingini. Perlawanan berjalan lancar, namun diganggu dengan letupan kuat mercun yang dibakar oleh kedua dua belah pihak penyokong. Polis hampir tidak berbuat apa2 kerana keadaan maseh terkawal.

Hujan renyai yang bersambung dari hujan lebat sebelah petang tidak menganggu rentak perlawanan. Perlis telah menyentak pasukan NS seawal minit ketiga apabila penyerang Chipeta menjaring gol pertama dan diikuti dengan gol kedua oleh Zacharia Simukonda pada minit ke 76. NS hanya mampu membalas dengan satu jaringan pada minit ke 82. Chipeta telah terpilih sebagai Pemain Terbaik pertandingan.News link:
1. http://www.utusan.com.my/utusan/content.asp?y=2006&dt=0917&pub=Utusan_Malaysia&sec=Sukan&pg=su_01.htm
2. http://www.nst.com.my/Current_News/nst/Sunday/Sport/20060917090326/Article/index_html
View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net