Jinggo FotoPages - The original and independent source for UMNO, BN, PKR, PAS, DAP, PR, Mahathir, Najib, Muhyiddin, Anwar, Nik Aziz, Hadi, Kit Siang pix/pic
UMNO, BN, PAS, PKR, DAP, Mahathir, Najib, Anwar, Nik Aziz, Hadi Awang
By: minaq jinggo

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 3-Mar-2011 16:00 Email | Share | Bookmark
N.28 - Muhyiddin lawat Kg Ketam

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Venue : Masjid Kg Ketam, Kuala Krau, Pahang

Quote:
Kerajaan utamakan pembangunan seimbang

TEMERLOH 4 Mac - Pembangunan yang dilaksanakan oleh kerajaan di bawah pentadbiran Barisan Nasional (BN) adalah seimbang dan selari dengan tuntutan ajaran Islam yang mahu rakyat menjalani ibadah dengan selesa.

Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata, agama Islam tidak hanya menekankan soal ukhrawi tetapi juga pembangunan bagi memastikan kehidupan rakyat terus dibela.

"Kemenangan calon BN penting kerana segala masalah penduduk Kerdau dapat disalurkan terus kepada kerajaan negeri untuk tindakan selanjutnya," katanya ketika berucap pada majlis ramah mesra bersama penduduk Kampung Ketam di sini.

Terdahulu, Timbalan Perdana Menteri menunaikan solat Asar bersama penduduk di masjid kampung itu.

Pada majlis itu, Muhyiddin turut meluluskan peruntukan sebanyak RM3 juta bagi pembinaan masjid baru kampung tersebut berikutan pertambahan jumlah jemaah khususnya para pelajar Sekolah Berasrama Penuh Integrasi Temerloh berdekatan dengan masjid itu.


Ketika berucap pada majlis ramah mesra bersama penduduk Rumpun Makmur dekat sini, Muhyiddin berkata, tindakan mengubah kerajaan termasuk memilih calon pembangkang pada Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Kerdau hanya akan menyebabkan proses pembangunan terganggu.

Mengulas kehadiran Ummi Hafilda Ali dalam kempen BN, Muhyiddin menafikan BN mengupah adik kepada Timbalan Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Azmin Ali itu untuk membuka rahsia Penasihat PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

"Siapa yang bayar Ummi Hafilda? Jangan kaitkan dengan kita, Dia datang ke sini kerana nak beri penjelasan mengenai Anwar dan Azmin yang juga abangnya,'' ujarnya.


1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net