Jinggo FotoPages - The original and independent source for UMNO, BN, PKR, PAS, DAP, PR, Mahathir, Najib, Muhyiddin, Anwar, Nik Aziz, Hadi, Kit Siang pix/pic
UMNO, BN, PAS, PKR, DAP, Mahathir, Najib, Anwar, Nik Aziz, Hadi Awang
By: minaq jinggo

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Saturday, 10-Apr-2010 10:45 Email | Share | Bookmark
Penduduk Rumah Rakyat Bakar Geran Tanah

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Venue : Rumah Rakyat, Pasir Panjang, Port Dickson, Negeri Sembilan

Laporan penuh di SINI
Laporan awal : Aduan Rakyat Diabaikan

1.

2.

3.

4.

5.

6. 3 daripada penduduk membakar geran tanah sebagai tanda protes. Kata mereka lagi baik tak ada geran kalau rumah yang diduduki tak macam rumah lagi dah.

7.

8.

9. Sdr Rahimuddin (bersongkok), Timbalan Pengerusi Gerakan Memantau Perkhidmatan Agensi Kerajaan (GEMPAK), sedang memberi taklimat mengenai tindakan yang telah diambil penduduk. Beliau juga mempunyai satu unit rumah di barisan depan menghadap jalanraya yang dipertikaikan.

10. GEMPAK yang baru ditubuhkan bertujuan untuk membantu kerajaan menjadi lebih efektif dan efisyen dalam memberi perkhidmatan kepada rakyat Malaysia. Ianya juga akan menjadi jurucakap kepada masyarakat yang tidak berpuas hati dengan perkhidmatan yang diberikan oleh jabatan2 kerajaan. Tugas nya ialah memantau dan menyalurkan maklumat yang diperolehi kepada pihak yang berwajib mengenai kepincangan yang berlaku.

Semuanya akan bermula dari laporan atau aduan yang dterima dari rakyat yang terbabit dengan kepincangan perkhidmatan. GEMPAK akan hanya bertindak sebagai pemantau dan "auditor rakyat" apabila ada isu berbangkit. Ianya juga akan menjadi kumpulan desak yang akan memastikan kerajaan sentiasa mendapat maklum balas dari orang ramai dan seterusnya mengambil tindakan yang perlu untuk memperbetulkan keadaan.

11. En Harun (72) Pengerusi GEMPAK.

12. Selama enam tahun penduduk terpaksa berdepan dengan masalah banjir dan lumpur

13.

14.

15.

16. ADUN Port Dickson (PKR) yang singgah dan sempat bergambar tanda dah buat lawatan Beliau tiba dengan sekumpulan petugas PAS dan PKR yang cuba untuk memasang kain rentang yang provokatif menghentam kerajaan BN. Penduduk di situ menghalang tindakan mereka kerana tidak mahu dilihat sebagai agen pembangkang. Nasib baik tiada kejadian yang tidak diingini berlaku apabila kumpulan yang hendak memasang kain rentang tersebut beredar tanpa membuat kecoh.

View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net