Jinggo FotoPages - The original and independent source for UMNO, BN, PKR, PAS, DAP, PR, Mahathir, Najib, Muhyiddin, Anwar, Nik Aziz, Hadi, Kit Siang pix/pic
UMNO, BN, PAS, PKR, DAP, Mahathir, Najib, Anwar, Nik Aziz, Hadi Awang
By: minaq jinggo

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Sunday, 10-Jan-2010 17:45 Email | Share | Bookmark
Isu Kalimah Allah - Nik Aziz di gereja

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Venue : Gereja St Francis Xavier & The Assumption Church, Petaling Jaya

Tak tau la siapa punya kerja menguruskan lawatan Nik Aziz ke gereja St Francis Xavier petang tadi. Takkan lah mereka tak buat homework untuk mengetahui waktu yang paling sesuai untuk melawat ziarah.

Kami dapat tahu mengenai lawatan Nik Aziz ketika melakukan liputan lawatan dan dialog Anwar Ibrahim di Pusat Lutheran pada jam 3.00 ptg.

Saya difahamkan Hussam Musa yang membuat panggilan ke pengendali portal berita untuk memberitahu mengenai lawatan Nik Aziz. Malang sekali ketika Nik Aziz sampai upacara "mass" telah pun bermula.

Jadi beliau tidak dibenarkan masuk atau berjumpa dengan Paderi gereja tersebut. Terpinga pinga lah beliau cuba memahami keadaan ketika itu.

Wakil gereja tersebut mencadangkan Nik Aziz segera pergi ke gereja The Assumption bersebelahan Hospital Assunta kerana waktu "mass" mereka lambat sedikit dari St Franxis Xavier.

Maka bergegas lah rombongan Nik Aziz bersama outriders Unit Amal menuju ke gereja The Assumption dalam keadaan hujan yang mulai lebat.

Tapi malang sekali lagi "mass" digereja tersebut telah pun bermula. Maka tercegat lah sekali lagi Nik Aziz didepan pintu masuk gereja dengan para jemaah mereka sendiri pun terkejut dan hairan dengan kehadiran yang tidak diundang.

Saya sungguh kecewa dan malu dengan cara lawatan Nik Aziz diuruskan. Nampak sangat petugas yang diamanahkan mengendali urusan tidak memahami adat resam, budaya dan urus selia agama lain. Kesudahan Tok Guru sendiri nampak kebingungan dan bercelaru didepan orang ramai.

Gunakanlah keadaan yang berlaku sebagai suatu iktibar.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net