Jinggo FotoPages - The original and independent source for UMNO, BN, PKR, PAS, DAP, PR, Mahathir, Najib, Muhyiddin, Anwar, Nik Aziz, Hadi, Kit Siang pix/pic
UMNO, BN, PAS, PKR, DAP, Mahathir, Najib, Anwar, Nik Aziz, Hadi Awang
By: minaq jinggo

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 31-Jul-2009 15:00 Email | Share | Bookmark
Istana Negara Enggan Terima Memo Gerakan

 
 
 
 
 
 
Venue : Istana Negara, Kuala Lumpur

Perancangan asal Pemuda Gerakan ialah untuk bersama sama berarak esok dengan GMI. Tapi hari ini mereka ubah fikiran dan mengambil keputusan untuk menghantar sendiri memorandum memansuhkan ISA ke Istana Negara.

Atas nasihat Polis yang khuatir kesesakan lalulintas, Pemuda Gerakan telah membatal perarakan dari Bangunan MAA ke Istana Negara dan telah menaiki kenderaan ke Istana Negara. Mereka diiringi oleh dua wakil Jawatankuasa Hak Asasi Manusia Majlis Peguam Malaysia yang bertindak sebagai pemerhati.

Istana Negara telah menolak permintaan rombongan Pemuda Gerakan untuk menyerahkan Memorandum kerana tidak memberi notis terlebih dahulu. Nampak sangat mereka ini tidak teliti dalam membuat kerja

Untuk perarakan esok Majlis Peguam juga akan menempatkan pasukan permerhati hak asasi manusia disetiap venue perhimpunan untuk mencatit segala pencabulan hak2 asasi yang berlaku.

Persoalan yang timbul mengapa Pemuda Gerakan yang sama2 menganggotai Pemuda BN mengambil keputusan 'unilateral' dlam isu ISA. Apakah Khairy Jamaluddin tidak menyuarakan bantahan terhadap keputusan mereka ini? Apa jadi dengan kredibiliti kepimpinan Ketua Pemuda UMNO dalam memimpin Pemuda BN?

1.

2.

3. Ketua Pemuda Gerakan Sdr Lim Si Pin memberitahu media bahawa keputusan mereka untuk menghantar memoramdum ke Istana Negara secara bersendirian ialah untuk mengelak dari terlibat dalam perarakan haram GMI esok.

4.

5.


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net