Jinggo FotoPages - The original and independent source for UMNO, BN, PKR, PAS, DAP, PR, Mahathir, Najib, Muhyiddin, Anwar, Nik Aziz, Hadi, Kit Siang pix/pic
UMNO, BN, PAS, PKR, DAP, Mahathir, Najib, Anwar, Nik Aziz, Hadi Awang
By: minaq jinggo

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 30-Jun-2009 21:30 Email | Share | Bookmark
Ceramah Umum Pakatan Rakyat

 
 
 
 
Anwar Ibrahim
Anwar Ibrahim
Anwar Ibrahim
Anwar Ibrahim
Anwar Ibrahim
Anwar Ibrahim
Anwar Ibrahim
Anwar Ibrahim
Lim Kit Siang
Anwar Ibrahim
Lim Kit Siang
Hadi Awang, Anwar Ibrahim
Hadi Awang, Anwar Ibrahim
Hadi Awang, Anwar Ibrahim
Hadi Awang, Anwar Ibrahim
Anwar Ibrahim
Hadi Awang
Anwar Ibrahim
Hadi Awang
Hadi Awang
Hadi Awang
Zaid Ibrahim
Venue : Stadium MMPJ Kelana Jaya, Selangor

1. Kira2 4,000 - 5,000 orang sahaja yang hadir pada perhimpunan rakyat kali. Jauh berbeza dengan perhimpunan2 yang sebelum ini. Dan jauh lebih senyap dari dulu2. Tiada jeritan dan laungan reformasi dan sebagainya dan tiada kain2 pemidang dan banting dalam stadium selain yang dipasang penganjur. Mengejutkan juga kerana nama Nik Aziz telah digunakan sebagai "crowd puller".

2. Saya tak sempat merakam Khalid Ibrahim ketika dia berucap. Tapi Lim Kit Siang yang menyusul selepas beliau, mengambil masa lebih kurang setengah jam untuk "jual surat khabar lama". Bingit dan naik sakit telinga mendengar nyalakan beliau terhadap kerajaan BN dan Polis. Cerita pasal "Mother of All Scandals" iaitu skandal Bumiputra Commerce yang berlaku lebih sepuluh tahun yang lalu diungkit semula selain skandal PKFTZ. Musa Hassan harus dipecat segera pasal dia memalukan pasukan Polis.... itu gesaan LKS

3. Sepanjang acara Hadi Awang kelihatan sungguh gelisah. Tangan sentiasa meramas "arm rest" kerusi dan mata sentiasa tunduk kebawah seperti mengelamun jauh. Ketika Anwar "memberi arahan" Hadi hanya kelihatan tunduk seolah olah akur akan arahan tersebut... entah lah

4. Nama mamat ini Syed Ibrahim, pengerusi Gerakan Mansuh ISA. Apa masaalah yang dia hadapi dengan Polis / Kerajaan ? Biasa nya orang yang mempunyai masaalah dengan undang2 saja yang akan berdepan masaalah dengan Polis.

5. Apakah yan difikirkan Hadi? Badan nampak susut dan perut pun tak boroi macam biasa. Dah hilang berat badan ke sejak dihentam teruk oleh ahli sendiri?

6. Dan apa pulak yang difikirkan Anwar?

7. Akhir nya pecah tembelang Hadi. Saya sangkakan orang yang bergelar ulamak berpegang pada kata.... rupa2 nya dia ni pun sama juga macam politikus lain... cakap berputar belit. Semasa muktamar PAS beliau sendiri yang beria ia mengusulkan usaha Kerajaan Perpaduan dengan UMNO, dan beliau juga mengesahkan bahawa beliau telah mendapat mandat untuk berbuat demikian dari PKR dan DAP. Hari ini beliau secara terang2 pusing cakap dan menyalahkan UMNO sebagai dalang yang mengutarakan usul tersebut dalam usaha UMNO untuk memecahbelahkan perpaduan dalam Pakatan Rakyat... tak takut dosa ke?

8. Akhir sekali giliran Raja Sandiwara untuk menyampaikan ucapan... kurang menyengat malam ini. Dia langsung tak sentuh isu liwat. Tapi berpusing pusing menghentam dasar kerajaan sekarang dan dulu semasa bawah Tun Mahathir






View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net