Jinggo FotoPages - The original and independent source for UMNO, BN, PKR, PAS, DAP, PR, Mahathir, Najib, Muhyiddin, Anwar, Nik Aziz, Hadi, Kit Siang pix/pic
UMNO, BN, PAS, PKR, DAP, Mahathir, Najib, Anwar, Nik Aziz, Hadi Awang
By: minaq jinggo

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 19-Feb-2009 20:00 Email | Share | Bookmark
Pemuda BN - Perhimpunan Menjunjung Setia

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Venue : Dewan Tun Razak 1, PWTC, Kuala Lumpur

Untuk muat turun gambar boleh cetak bersaiz 5R, sila layari MUKHRIZ.COM

Utusan Malaysia
Quote:
Pemuda BN anjur perhimpunan sokong institusi raja

KUALA LUMPUR 12 Feb. - Pergerakan Pemuda Barisan Nasional (BN) akan menganjurkan satu perhimpunan bagi menunjuk dan menyatakan sokongan tidak berbelah bagi kepada institusi raja yang diancam pihak tertentu kebelakangan ini.

Pengerusinya, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein berkata, perhimpunan yang dinamakan Himpunan Menjunjung Setia 'Daulat Tuanku' akan diadakan di Dewan Merdeka Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) pada Khamis, 19 Februari pukul 8 malam.

Menurut Hishammuddin, perhimpunan itu bukan untuk mencipta dan bermusuh dengan mana-mana pihak, tetapi ia adalah satu langkah positif untuk menyatukan suara hati generasi muda secara tersusun bagi menyatakan taat setia kepada sultan dan raja.

"Situasi kebelakangan ini telah mencemarkan imej institusi raja dan sistem raja berperlembagaan, selain tindakan itu dilihat tidak bertanggungjawab ia juga telah memalukan sistem itu di negara ini," kata beliau dalam kenyataannya di sini hari ini.

Hishammuddin seterusnya menyeru pelbagai pertubuhan bukan kerajaan (NGO) termasuk kelompok profesional dan bukan profesional, pertubuhan politik, agama, kebajikan, dan seni mempertahankan diri menghadiri perhimpunan itu nanti.

Katanya, adalah menjadi harapan Pemuda BN agar perhimpunan kali ini akan menjadi satu penanda aras kepada seluruh masyarakat walaupun berbeza pandangan dan ideologi agar tidak melampaui batas susila.

''Perhimpunan tersebut diharap dapat menunjukkan pendirian kita bagi mempertahankan kedaulatan institusi raja dan sultan daripada sebarang bentuk merendah, mencemuh, mempertikai dan menghina institusi itu.

''Malah, ia juga dilihat menjadi titik tolak agar rakyat merapatkan semula hubungan dengan istana secara lebih harmoni dan positif dalam semangat negara berperlembagaan,'' ujar beliau.


Parti2 komponen cuma menghantar ketua2 mereka sahaja. Peserta majlis boleh dikatakan 100% pemuda UMNO. Dianggarkan 5,000 - 6,000 peserta kesemuanya yang melaung "Daulat Tuanku" tanpa henti dari mula hingga tamat majlis. Bersemangat sungguh Pemuda UMNO.

PHOTOBUCKET

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

21.

22.

23.

24.

25.

26.

27.

28.

29.

30.

31.

32.

33.

34.

35.


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net