Jinggo FotoPages - The original and independent source for UMNO, BN, PKR, PAS, DAP, PR, Mahathir, Najib, Muhyiddin, Anwar, Nik Aziz, Hadi, Kit Siang pix/pic
UMNO, BN, PAS, PKR, DAP, Mahathir, Najib, Anwar, Nik Aziz, Hadi Awang
By: minaq jinggo

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 2-Jan-2009 14:30 Email | Share | Bookmark
Pemuda UMNO - Behimpun Protes Kekejaman Israel

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Venue : Kedutaan Palestine, Jalan Ampang, Kuala Lumpur

Quote:

Pemuda UMNO adakan bantahan Jumaat

KUALA LUMPUR 31 Dis. - Pergerakan Pemuda UMNO akan mengetuai perhimpunan aman bersama pelbagai pertubuhan bukan kerajaan (NGO) di ibu negara Jumaat ini bagi membantah tindakan kejam rejim Israel ke atas penduduk Palestin di Gaza.

Setiausahanya, Datuk Abdul Rahman Dahlan berkata, perhimpunan dinamakan Barisan Bertindak Menentang Kezaliman Rejim Israel itu akan disertai Pergerakan Pemuda parti-parti komponen Barisan Nasional (BN).

Beliau berkata, sempena perhimpunan aman itu pihaknya akan menyerahkan sumbangan bernilai RM100,000 kepada Duta Palestin ke Malaysia, Abdelaziz Aboughosh.

"Orang ramai dialu-alukan menyertai perhimpunan ini sebagai tanda sokongan kepada rakyat Palestin yang kini sengsara akibat kekejaman rejim Zionis,'' katanya dalam kenyataan di sini hari ini.

Beliau berkata, perhimpunan tersebut akan diadakan di hadapan Kedutaan Palestin di Jalan Ampang, pukul 2.30 petang.

Semalam, kira-kira 300 ahli dari 45 NGO berhimpun di hadapan Kedutaan Amerika Syarikat (AS) di Jalan Tun Razak di sini bagi membantah serangan terbaru Israel ke atas Palestin.
http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2009&dt=0101&pub=Utusan_Malaysia&sec=Dalam_Negeri&pg=dn_05.htm


Pautan berita
1. Perhimpunan Bantah Keganasan Israel Di Kedutaan Palestin
2. Pemuda BN tubuh tabung bantu Palestin
3. Protest against Gaza attacks

Majlis semalam tercemar dengan insiden jerit menjerit diantara Duta Palestin, Abd El Aziz Abu Ghoush dengan beberapa kumpulan masyarakat Palestin yang tinggal di Malaysia. Ia nya berlaku apabila Duta tersebut cuba mendapatkan kerjasama kumpulan2 Palestin tersebut untuk menurunkan gambar ketua2 kumpulan masing2.

Apabila kumpulan2 tersebut berdegil maka berlakulah kejadian jerit menjerit diantara mereka sehinggakan kumpulan tersebut berjalan keluar meninggalkan majlis. Jenuh juga lah pihak penganjur memujuk mereka untuk masuk semula.

Buat sekita terasa macam berada di Gaza dengan keadaan huru hara. Tidak dapat dibayangkan kalau ianya berlaku di Gaza dimana senjata senantiasa berada ditangan puak2 yang menghadiri majlis yang serupa. Pertumpahan darah mungkin sudah berlaku.

Nasib baik lah yang datang semua nya bukan jenis yang ganas dan rata2 terdiri dari para pelajar yang menuntut di IPT di Malaysia. Malah ada diantara mereka yang begitu fasih berhujah dalam Bahasa Malaysia.

1. Abd El Aziz exchanging words with the crowd

2 - 7 Supporters of Fatah and Hamas carrying 'offensive' potraits of their respective leaders

3.

4.

5.

6.

7.

8. Supporters from Pemuda UMNO

9.

10.

11.



12. Walk out

13 - 14 Jenuh memujuk

14.

15 - 17 Malaysian NGOs too insisted their voices be heard

16.

17.

18. Speech by KJ

19. Cheque presentation

20.





View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net