Jinggo FotoPages - The original and independent source for UMNO, BN, PKR, PAS, DAP, PR, Mahathir, Najib, Muhyiddin, Anwar, Nik Aziz, Hadi, Kit Siang pix/pic
UMNO, BN, PAS, PKR, DAP, Mahathir, Najib, Anwar, Nik Aziz, Hadi Awang
By: minaq jinggo

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 18-Dec-2008 11:00 Email | Share | Bookmark
Tun Dr M - Kunjungan Hormat Ahli Parlimen Sri Lanka

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Venue : Pejabat Tun di Menara Berkembar Petronas, Kuala Lumpur

Pagi tadi Tun Dr Mahathir telah sudi meluangkan masa menerima kunjungan hormat oleh Mr. Ramalingam Chandrasekar, Timbalan Speaker Parlimen Sri Lanka. Mr Rama dari etnik minoriti Tamil mewakili parti JVP.

1

2. Mr Rama menerangkan kepada Tun mengenai keadaan semasa dan masaalah yang dihadapi Sri Lanka. Beliau menggunakan khidmat jurubahasa kerana hanya boleh berbahasa Tamil. Beliau menyatakan bahawa keamanan tidak boleh dicapai dengan pihak Tamil Eilam dan kerajaan terpaksa melancarkan perang habis habisan untuk megembalikan kestabilan dan keamanan Sri Lanka.

3. Mr Rama menyatakan bahawa para pemimpin Sri Lanka sering bercakap sesama mereka betapa mereka menyanjungi kepimpinan Tun Dr Mahathir. Sering kali bila berlaku "deadlock" dalam mesyuarat, mereka akan berkata alangkah baik nya jika Tun Dr Mahathir mengambil alih kepimpinan negara mereka dan membawa mereka keluar dari kemelut yang mereka hadapi.

4. Tun seems flattered when told that his speeches on economic policies have been compiled in Sri Lanka for them to study and emulate the steps taken by Tun in steering Malaysia out of the economic turmoil

5. Tun dalam kenyataan balas menerangkan bahawa ada banyak persamaan antara Malaysia dan Sri Lanka. Malaysia bernasib baik kerana pemimpin terdahulu telah bersetuju dengan perkongsian kekayaan dan kuasa politik diantara etnik2 yang terlibat. Tun juga ingin melihat Sri Lanka yang aman kerana peperangan akan menyebabkan banyak kematian dan tidak akan ada penyudahan nya.

6.

7.

8. Mereka teramat kagum dengan pembangunan di Malaysia... "The werl need a leeeder like Tooon Dr Mahateeeer"

View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net