Jinggo FotoPages - The original and independent source for UMNO, BN, PKR, PAS, DAP, PR, Mahathir, Najib, Muhyiddin, Anwar, Nik Aziz, Hadi, Kit Siang pix/pic
UMNO, BN, PAS, PKR, DAP, Mahathir, Najib, Anwar, Nik Aziz, Hadi Awang
By: minaq jinggo

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Saturday, 27-Sep-2008 13:30 Email | Share | Bookmark
Ku Li - sidang akhbar

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Venue : Kediaman Ku Li di Langgak Golf, Kuala Lumpur

Ku Li hari mengumumkan bahawa beliau masih ingin terus bertanding jawatan Presiden UMNO kerana percaya beliau boleh membawa perubahan yang diperlukan dalam parti dan seterusnya memimpin negara keluar dari kemelut yang sedang dihadapi dibawah kepimpinan Pak Lah.

Oleh itu beliau menentang keras keputusan MT untuk menangguh tarikh perhimpunan agung dan pemilihan jawatan dalam parti ke bulan Mac 2009. Beliau mendesak supaya perhimpunan agung diteruskan pada bulan Disember 2008 dan pertandingan semua jawatan termasuk jawatan Presiden di laksanakan seperti yang telah dirancang.

Memandangkan pergolakan semasa Ku Li yakin Pak Lah tidak akan mendapat pencalonan yang diperlukan. Ini seterusnya akan membuka peluang yang besar untuk beliau bertanding merebut jawatan Presiden.

Keputusan Pak Lah meneruskan hasrat beliau untuk menyerah jawatan kepada Najib adalah tidak 'consitiutional'. Ku Li seterusnya menyatakan bahawa beliau tidak memikirkan lagi samada Mahyuddin akan berganding dengan beliau dalam pertandingan akan datang.View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net