Jinggo FotoPages - The original and independent source for UMNO, BN, PKR, PAS, DAP, PR, Mahathir, Najib, Muhyiddin, Anwar, Nik Aziz, Hadi, Kit Siang pix/pic
UMNO, BN, PAS, PKR, DAP, Mahathir, Najib, Anwar, Nik Aziz, Hadi Awang
By: minaq jinggo

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 10-Sep-2008 17:15 Email | Share | Bookmark
Sidang Akhbar MT UMNO

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hidup UMNO !
Hidup Melayu !
Kita hidup terus !
 
 
Venue : Tingkat 39, Menara Datuk Onn, PWTC

Secara ringkas nya (Pak Lah):

1. MT UMNO memandang serius polemik yang ditimbulkan oleh Ahmad Ismail dan terpaksa bertindak segera bagi mengelak "racial tension".

2. Ahmad Ismail digantung dari UMNO selama 3 tahun dan dalam tempuh tersebut dilucut segala hak dan jawatan dalam parti.

3. MT UMNO juga menyaran parti2 komponen BN yang lain untuk mengambil tindakan yang tegas dan mengenakan tindakan disiplin keatas mana2 ahili yang mengambil tindakan yang boleh menjejaskan keharmonian perhubungan antara kaum dan ketenteraman awam.

4. Kerajaan juga mendapati bahawa taraf perhubungan antara kaum di Malaysia pada ketika ini berada pada tahap yang tidak sihat dan membimbangkan.

5. Terpulang kepada Ahmad samada hendak membuat rayuan atau tidak.

6. Setakat ini belum ada perancangan untuk menahan Ahmad dibawah ISA. Namun terpulang lah kepada Menteri yang berkenaan untuk menentukan nya.

(Ahmad Ismail)

1. Keputusan dibuat MT bukan mengenai Ahmad, tapi ianya demi keselamatan negara

2. Ahmad meminta semua penyokong dan umat Melayu am nya supaya bersabar dan jangan mengambil tindakan tergesa gesa. Dia akan pulang ke Pulau Pinang dan mengadakan 'road show' untuk memberi penjelasan yang sebenarnya.

3. Ahmad berterima kasih kepada Gerakan dan Tsu Koon kerana telah berkerjasama dengan UMNO selama 18 tahun dalam Bahagian Bukit Bendera. Dalam tempoh tersebut UMNO bahagian tersebut telah membantu menaikan 3 tokoh pemimpin Gerakan iaitu Koh Tsu Koon (Tg Bungah), Chua Kwan Chai (B. Bendera) dan Dr Ting Hock Nam (Kebun Bunga), ke peringkat nasional.

4. Dengan sinis Ahmad menyatakan bahawa Gerakan dan Tsu Koon telah membalas jasa dan sumbangan UMNO dengan cara yang "unik" dan seterusnya mengingatkan semua bahawa mereka juga akan diberi balasan yang sama jika bekerjasama dengan Gerakan.

5. Ahmad tidak akan meminta maaf kerana beliau rasa beliau tidak bersalah. Mengikut beliau isu tersebut telah dimanupilasikan oleh pihak akhbar Cina dan diapikan dan digembar gemburkan lagi oleh Tsu Koon selama lebih 7 hari dalam kempen parti Gerakan.

6. Walaupun beliau digantung, Ahmad maseh lagi boleh bergerak dalam parti sekiranya dilantik sebagai penasihat parti bahagian.

Sahabat saya ada artikel menarik yang ditulis di bawah tajuk Hanya pemimpin “Roti Kosong” dan bacul boleh “diarah” menghukum bangsanya sendiri!. Pergi baca kalau ada masa.Pandangan saya :

1. Pemberita akhbar Cina yang membuat liputan kebanyakannya bercakap Melayu tak lancar dengan pelat yang pekat.

2. Adakah mereka ini boleh memahami mesej yang hendak disampaikan dalam ceramah2 yang berbentuk retorik dan emosional. Setakat menterjemah kepada bahasa Cina tanpa memahami inti serta mesej tidak memadai dan boleh membawa kepada banyak masaalah interpretasi.

3. Setakat ucapan Pak Lah yang bertulis dan teratur mungkin boleh di terjemahkan kebahasa Cina dengan tepat.View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net