Jinggo FotoPages - The original and independent source for UMNO, BN, PKR, PAS, DAP, PR, Mahathir, Najib, Muhyiddin, Anwar, Nik Aziz, Hadi, Kit Siang pix/pic
UMNO, BN, PAS, PKR, DAP, Mahathir, Najib, Anwar, Nik Aziz, Hadi Awang
By: minaq jinggo

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 10-Jun-2008 14:30 Email | Share | Bookmark
Pemuda UMNO Lancar Blog "Saka Bangsa"

Dato' Sazmi Miah, EXCO Pemuda UMNO
Pelancaran web blog Saka Bangsa
Pelancaran web blog Saka Bangsa
Pelancaran web blog Saka Bangsa
Pelancaran web blog Saka Bangsa
Blogger Big Dog
Sdr Naz umoq 53 , Malaysiakini
Dato' Sazmi Miah, EXCO Pemuda UMNO
Blogger Shahrin Sang Kelembai Mulut Bosar
Blogger Shahrin Sang Kelembai Mulut Bosar
Reporter Oriental Daily
Blogger Salahuddin
Journalist Romen Bose AFP
 
Dato' Sazmi Miah, EXCO Pemuda UMNO
Blogger Simon
Blogger Ibrahim Yahya Dunia Tiger
 
Venue : Bilek Kedah, PWTC

Kuala Lumpur 10 Mei, 2008. Pemuda UMNO melancarkan web-blog SAKABANGSA dengan tujuan utama untuk menangani tohmahan2 di alam cyber yang melibatkan Pemuda UMNO. Web blog ini dikendalikan oleh Sekretariat Perhubungan Media, salah satu dari enam sekretariat yang baru dibentuk baru2 ini. Sekretariat ini pula diketuai oelh Dato' Sazmi Miah, EXCO Pemuda UMNO.

Sekarang Secara ringkas nya pengendali blog Saka Bangsa akan melayari dan memantau laman laman web serta blog blog yang menbawa artikel, perbincangan dan isu yang melibatkan Pemuda UMNO dan akan memilih dan membawa isu tersebut ke Blog Saka Bangsa untuk di jawab dan diberi penjelasan dari kacamata Pemuda. Tiada jawapan, sanggahan dan argumen akan dilakukan dilaman asal isu tersebut dibangkitkan

Dalam sesi sembang seterusnya, antara perkara berbangkit adalah seperti berikut:-

1. UMNO bersikap prejudis terhadap penggiat media alternatif dan hanya memberi tumpuan kepada media aliran utaman sahaja. UMNO baru sedar sekarang akan penting nya peranan media alternatif tersebut dan mula membuka pintu kepada mereka.

2. Masyarakat Cina beranggapan bahawa Khairy Jamaluddin begitu sombong dan angkuh dan tidak begitu cerdek serta tidak memahami apa yang dia sendiri cakap.

3. Pemimpin harus berhati hati dalam mengeluarkan kenyataan kerana ianya boleh dimuatkan ke laman2 web dan boleh digunakan dengan mudah untuk pelbagai cara dalam tempoh jangka yang panjang.

4. Pemuda UMNO gagal bersikap professional dalam perhubungan media. Kerap kali laporan media asing adalah berdasarkan pandangan dan persepsi pihak ketiga kerana Pemuda UMNO gagal atau enggan bekerjasama dalam memberi berita dan maklumat yang diperlukan kepada wartawan.

5. Ahli UMNO sekarang bersikap kurang ajar dan tidak menunjukkan rasa hormat kepada pemimpin terdahulu yang telah banyak berjasa, yang lebih tepat lagi kepada Tun Dr Mahathir. Banyak hamburan dan cacian yang dilemparkan kepada Tun didalam internet, namun tiada usaha Pemuda untuk memperbetulkan persepsi dan menangkis tohmahan2 tersebut.

6. UMNO dan pergerakan Pemuda UMNO perlu menyelesaikan masaalah kepimpinan kerana dengan menyelesaikan nya saja lah dapat mengurangkan blog2 yang anti kerajaan / anti UMNO.

7. Pemimpin UMNO dilihat sebagai pengecut, kaki bodek dan tidak berwawasan.

8. Apa itu SAKA BANGSA dan mengapa guna nama tersebut?

PHOTOBUCKET LIBRARY

Dato' Sazmi dengan ucapan aluan

Pelancaran web blog

Sdr Zaharin mengambil peluang melepaskan rasa tak puas hati terhadap Pak Lah.. "Saya dah cium tangan dia dan pelok dia.... tapi dah tiga empat bulan tunggu tak juga dia mahu berbincang dengan saya lagi". Beliau menafikan sekeras kerasnya bahawa beliau telah di "beli" oleh Pak Lah...

Ada kah ini pengendali Saka Bangsa ??

View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net