Jinggo FotoPages - The original and independent source for UMNO, BN, PKR, PAS, DAP, PR, Mahathir, Najib, Muhyiddin, Anwar, Nik Aziz, Hadi, Kit Siang pix/pic
UMNO, BN, PAS, PKR, DAP, Mahathir, Najib, Anwar, Nik Aziz, Hadi Awang
By: minaq jinggo

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 12-May-2008 14:30 Email | Share | Bookmark
Sidang Akhbar Anwar Ibrahim

 
 
 
 
 
Quote:
Anwar jumpa wartawan jam 2.30 petang ini

Oleh Mohamad Mukhreez

Isnin, 12 Mei 2008

KETUA Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim akan mengadakan sidang akhbar khas di pejabatnya Section 16, Petaling Jaya petang ini.

Sidang akhbar tersebut dijangka memberi tumpuan kepada pandangan Anwar mengenai laporan Suruhanjaya Di Raja mengenai Klip Video yang sudah diserahkan kepada kerajaan.

Selain itu, Anwar dijangka mengumumkan mengenai desas-desus berhubung 'penghijrahan' 17 wakil rakyat BN kepada Pakatan Rakyat.

Sebelum ini, laman web Agendadaily mendedahkan Rabu ini 17 wakil BN akan menyertai Pakatan Rakyat. Laporan tersebut memetik sumber dari PKR.


Catatan ringkas:

1. Anwar sinis menegur kehadiran ramai wartawan tempatan kali ini. Biasanya acara DSAI hanya dihadiri oleh wartawan asing tyermasuk lah wartawan dari akhbar berbahasa Cina tempatan. Kali ini RTM krew pun turut hadir termasuk lah wartawan Online yang mempunyai agenda harian.

2. Taklimat bertumpu kepada keputusan Suruhanjaya Diraja mengenai pita VK Lingam.

3. Anwar menyeru supaya tindakkan lanjut diambil keatas karektor2 yang terlibat tetapi secara peribadi merasakan Tun Dr Mahathir dikecualikan dari tindakkan. Beliau menyatakan bahawa beliau telah memaafkan Tun diatas apa yang telah dilakukan keatas nya.

4. Tindakkan lanjut perlu dilakukan untuk membaik pulih system perundangan dna kehakiman Negara yang semakin diragui. Kes Altantuya menjadi contoh.

5. Para wartawan semakin mendesak Anwar untuk menghebahkan nama wakil2 rakyat BN yang akan berpindah kem. Itu lah tujuan utama kami beramai ramai pergi menghadiri sidang media Anwar kali ini.

6. Anwar cuma berkias dan tidak memberi sebarang pengesahan akan nama2 wakil rakyat BN tersebut dan juga tarikh bila beliau akan mengambil alih tampuk pemerintahan Negara.

7. Sebaliknya Anwar menyatakan bahawa nyawa beliau kini terancam berdasarkan maklumat yang diterima dari ‘orang dalam kerajaan’ dan juga kenalan2 rapat beliau.

8. Rata2 wartawan yang hadir balik dengan tangan kosong, tak ada berita baru yang nak dilapurkan. Cuma ‘publicity stunt’ mengikut kata salah seorang wartawan yang hadir.

Lagi berita
1. Lompat parti: Terbaru dari Anwar..

Photobucket direct foto linkages at PC Anwar Ibrahim

View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net