Jinggo FotoPages - The original and independent source for UMNO, BN, PKR, PAS, DAP, PR, Mahathir, Najib, Muhyiddin, Anwar, Nik Aziz, Hadi, Kit Siang pix/pic
UMNO, BN, PAS, PKR, DAP, Mahathir, Najib, Anwar, Nik Aziz, Hadi Awang
By: minaq jinggo

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 13-Mar-2008 14:30 Email | Share | Bookmark
Pemuda UMNO PJ Utara Selar Lim Kit Siang

 
 
 
Kelana Square, Petaling Jaya - Satu sidang akhbar telah diadakan oleh Ketua Pemuda UMNO PJ Utara bagi menyelar tindakkan Lim Kit Siang yang tidak mahu akur dengan keputusan Raja Muda Perak untuk melantik wakil PAS sebagai Menteri Besar Perak yang baru.

Tindakkan Lim Kit Siang yang dianggap kurang ajar itu dilihat sebagai memperkecilkan dan mempersenda hak Kesultanan Melayu dalam urusan pentadbiran negeri.

Walaupun Lim Kit Siang telah memohon maaf dan menarik balik keputusan beliau untuk memboikot majlis penyerahan watikah dan perlantikan Menteri Besar, UMNO PJ Utara memberi ingatan kepada Lim it Siang dan lain lain parti pembangkang untuk tidak mengulangi tindak tanduk yang boleh disifat kurang ajar oleh orang Melayu. Mereka harus lebih sensitif dan peka dalam hal hal yang melibatkan Raja Melayu, Agama Islam dan adat istiadat Melayu dan lain lain perkara yang dianggap sensitif oleh kaum kaum lain di Malaysia.


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net