Jinggo FotoPages - The original and independent source for UMNO, BN, PKR, PAS, DAP, PR, Mahathir, Najib, Muhyiddin, Anwar, Nik Aziz, Hadi, Kit Siang pix/pic
UMNO, BN, PAS, PKR, DAP, Mahathir, Najib, Anwar, Nik Aziz, Hadi Awang
By: minaq jinggo

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 24-Aug-2007 10:30 Email | Share | Bookmark
Pelancaran "Lilin Membakar Diri"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Venue : Ballroom 1, Sri Pacific Hotel

Empat hari sebelum event penganjur dah menjemput, melalui panggilan telefon, untuk hadir sama di majlis pelancaran buku "Lilin Membakar Diri", buku yang mengesahkan perjuangan bapa Pak Lah dan bapa kepada bapa Pak Lah dan peranan mereka dalam menuntut kemerdekaan. Jadi buku ini amat penting dalam menyebarkan maklumat bagi mengukuhkan imej Pak Lah yang terumbang ambing dalam menghadapi pilihanraya akan datang.

Asalnya majlis dijadualkan bermula jam 10.00 pagi dengan kehadiran para jemputan bermula dari jam 9.30 pagi lagi. Semasa saya sampai, Presiden MIC, Dato' Seri Samy Vellu telah pun berada dalam VIP lounge bersama Setiausaha Agung UMNO dan VIP yang lain.

Setelah jam menunjukkan pukul 10.20 pagi kelibat Pak Lah yang sepatutnya hadir sebagai tetamu kehormat maseh belum kelihatan. Baik penganjur mau pun mereka yang yang rapat dengan Pak Lah pun tak tahu samada dia akan hadir atau tidak.

Setelah menunggu sehingga 10.30 pagi, pihak penganjur dengan persetujuan Dato' Seri Radzi, yang merasmikan majlis, membuat keputusan untuk meneruskan majlis tanpa menunggu lebih lama lagi. I would not mention who, but someone within the VIP crowd mentioned that Pak Lah maseh tidor dan mereka tak berani nak ganggu dia masa tidor..

This event was specifically arranged to honour his ancestors, tapi sayang dia sendiri tak dapat untuk hadir sama. Jadi tak payah lah saya pulak mengulas pasal buku yang telah di tulis oleh Sdr Darmala NS dan disunting oleh Sdr Ramesh Rao ini. Buku ini diterbitkan oleh Thinkers Library dan dijual pada harga RM100 senaskah.

Main sponsors ialah Kumpulan Sapura dan Anggun Productions (M) Sdn Bhd manakala penasihat projek ini ialah Dato Yunus bin Rahmat, orang kanan Pak Lah.


Penyunting buku : Sdr Ramesh Rao telah memasang niat / iltizam untuk menggantikan tempat President MICView complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net