Jinggo FotoPages - The original and independent source for UMNO, BN, PKR, PAS, DAP, PR, Mahathir, Najib, Muhyiddin, Anwar, Nik Aziz, Hadi, Kit Siang pix/pic
UMNO, BN, PAS, PKR, DAP, Mahathir, Najib, Anwar, Nik Aziz, Hadi Awang
By: minaq jinggo

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 26-Jul-2007 21:00 Email | Share | Bookmark
Ziryad Premiere Concert

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Venue : Plenary Hall, Kuala Lumpur Convention Centre

Presented by : Regal Production & Entertainment Sdn Bhd

Supported by : Ministry of Tourism, Malaysia

Artiste : Sheila Majid, Toni Qattan, Marwan Khoury, Kris Dayanty and Myriam Fares

Quote:
Sensasi Pesta Ziryab - Harian Metro 27-7-2007

Pesta itu membuka tirainya pada 24 Julai lalu dengan majlis makan malam gala dihadiri Menteri Pelancongan, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor dan isteri Timbalan Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah Mansor, duta, kerabat diraja, pembesar negeri dan golongan korporat.

Tiga artis Arab ditampilkan dalam pesta itu, Myriam Fares, Toni Qattan dan Marwan Khoury.

Selepas itu diikuti pula dengan lima konsert bermula malam tadi hingga 31 Ogos ini.

Pengarah Urusan RPE, Emile Abusasa berkata, pesta bertemakan Malam Arab, Sensasi Mediterranean itu diadakan pada masa yang amat sesuai ketika rakyat Malaysia berbilang bangsa dan kaum menyambut kemerdekaan negara ke-50.

“Ia suatu sambutan penuh kegemilangan kerana meraikan kemajuan dan kejayaan negara ini. Tahun ini Ziryab bukan sekadar perayaan, ia juga tanda terima kasih kepada pelancong daripada Timur Tengah yang menjadikan Malaysia destinasi kegemaran mereka selama ini.

“Jadi kita sajikan mereka sesuatu yang istimewa dan dekat di hati serta negara asal sambil bersama-sama masyarakat Malaysia meraikan kemerdekaan negara pada 31 Ogos ini,” katanya.

Ziryab Premiere membuka tirai Pesta Ziryab bermula dengan Malam Gala pada 24 Julai lalu diikuti konsert yang diadakan malam tadi di Dewan Plenari, KLCC, mulai jam 8 malam hingga 12 tengah malam.

Ia dijayakan Myriam Fares (Lebanon), komposer, penulis lirik, penyanyi dan penyair terkenal Marwan Khoury (Lebanon) dan artis terkenal dari Jordan, Toni Qattan yang juga komposer dan penulis lirik.

Penyanyi tempatan yang dijemput sama menjayakan konsert itu, Khadijah Ibrahim, Shiela Majid serta Kris Dayanti (Indonesia).


Sheila Majid

Toni Qattan

Marwan Khoury

Kris Dayanti

Myriam Fares


Quote:
Author: AwanYangTerpilu Time: 26-7-2007 11:53 PM

dahsyat!

mariah carey perform kat sini pun pakai sopan ... ni artis arab pulak!

Author: akora Time: 26-7-2007 11:58 PM
yang buat code pun suka yang tak ikut code

Author: juicyblueberry Time: 27-7-2007 12:00 AM
mak oooii..terjunjul bijik mate gue!!

Author: aseela Time: 27-7-2007 12:03 AM

ni majlis tertutup. unless public viewing baru kena ada code2 tertentu yang perlu di patuhi...tak pe lar...sekali2 tengok "buah" import...

Author: Caranthir Time: 27-7-2007 12:04 AM
nih kurma premium grade nih!

Author: amira_safia Time: 27-7-2007 12:04 AM

ketet macam x ori aje ... kalau tengok chanel Arab kat Astro mengucap panjang aku ... punyalah seksa

Author: piqa666 Time: 27-7-2007 12:09 AM
ish....minah arab tu igt dtg malaysia negara maju so kne pkai bju seksi2 la..bru dpt publisiti...

Author: ahtentuya Time: 27-7-2007 12:21 AM
arab memang cenggini, itu bagi meke kira sopan la tu, kalau kat negara meke sendiri lagi dasat!
mariah carey pasal dia Hollywood , pasal kita kenakan strict dress-code untuk yg dari Hollywood je.. kalau dr Bollywood n Arabs dimaafkan.

Author: nonie5 Time: 27-7-2007 12:26 AM

kalau ko orang pi tenguk channel mbc ( based kat dubai kot ) kat arab tu memang banyak aksi cenggini
aku tau pasal aku pernah pergi mekah 2 thn lepas.. terkujat aku

Author: ida88 Time: 27-7-2007 12:29 AM

seksi gilers tang nasik lemaks tuh

Author: narvmarishka Time: 27-7-2007 12:31 AM

mariah karipap tu pakai sopan sbb follow dresscode kat sini...nak ikutkan dia lagi laa nak pakai sexy habis...

Author: minaq_jinggo Time: 27-7-2007 12:35 AM

Kita sini pun banyak gak nasi2 lemak cam gitu, infact ada yang lagi mantap pun.... beza nya kita bungkus dan ikat kemas2 sampai guna tiga empat helai getah.... takut terkeluar pulak sotong dan rendang

Author: veitchac Time: 27-7-2007 01:00 AM

pheewitttttt gelek2

Author: solstice Time: 27-7-2007 01:01 AM

Agaknya orang yg buat code yg bagi dress code kat Minah Arab tu supaya menunjukkan nasi lemaknya.
Code gak tu.

Author: kupu2siang Time: 27-7-2007 01:07 AM
erkk.. apa2 je laa..

Author: niy Time: 27-7-2007 01:08 AM

persoalannya juga... mereka yg menjemput artis ni buat persembahan

harus mereka dah tahu pakaian yg biasa bagi artis tu...
jadi ... samada jgn dijemput atau kalau nak nak jugak... berilah sepatah dua kata ttg apa yg patut

Author: pikawa Time: 27-7-2007 01:15 AM
emmmm.....vip nya favourite code tu.....

Author: xetab Time: 27-7-2007 01:19 AM

ishkkkk.. mcm mana bleh jadi macam ni?

Author: Inspire Time: 27-7-2007 01:23 AM
cekcinyer

Author: dark_angel90 Time: 27-7-2007 01:23 AM

dasyat ... ngeri siot

Author: minaq_jinggo Time: 27-7-2007 01:23 AM

Kalau nak ikut cam tu, si Agnes Monica punya pakaian lagi seksi, tapi bila sampai sini dia patuh pada syarat yang dikenakan... pokok pangkal nya si organiser yang nak kena tekan kan syarat tersebut. Sayang gak, acara malam tu di sokong oleh Kementerian Pelencongan Malaysia

Author: zanna4eva Time: 27-7-2007 01:28 AM

VVip suka tgk pameran buah2an bergerak...
ewah...ewahh...gelek skit

Author: orkit Time: 27-7-2007 01:53 AM

itu lah zaman skrg.....nama je islam tp.....

Author: wmhafiz Time: 27-7-2007 02:25 AM
Ranum sungguh buah2 dari tanah arab nie yer

Author: nanamiri Time: 27-7-2007 02:28 AM

Rangup & Ranum.....

Author: bracoolla_69 Time: 27-7-2007 03:47 AM

tak semestinya yang dari arab tu pakai sopan. Yg duduk state beraliran sekular memang stail western betul. Bukan sahaja pakaian tp lifestyle juga

Author: baby_bro85 Time: 27-7-2007 05:17 AM

mesti bnyk mata yg terjojol keluar nie..mesti acara malam u semua mata segar bugar jer!!

Author: PeminatSiti Time: 27-7-2007 06:56 AM

ala...org arabbb...korang bukan tak tau
tak yah nak tunggu dier dtg sini n pakai baju camana...tgk VC kat ART tu pun dah bagi gambaran
tu pasal dier tak di brief pasal dress code...sbb konon org ARAB kan mesti paham
mariah carey tu pulak omputih.... tu pasal kena brief

Author: amanda_shamira Time: 27-7-2007 03:10 PM

yang kita sibuk nak adakan dress code untuk artis luar, tapi artis malaysia sendri pakai sexy

Author: abby1647 Time: 27-7-2007 03:29 PM Subject: Reply #31 amanda_shamira's post

yup..xpayah la nk bising2 kat artis2 luar yg seksi seksa,lagi klu dia org kafir..yg artis
islam kat malaysia ni pong dh lupa daratan..geli aku..

Author: jin_lampu Time: 27-7-2007 03:33 PM

MAKCIK ARAB YG TUNJUK BUAH BUAHAN NI ARAB KRISTIAN KE?
KALAU YE..NO WONDER...
BTW PENYANYI ARAB ESPECIALLY FROM LEBANON MEMANG SEKSI MENGALAH BOLLY DAN HOLLY KAYU....
ARTIS MESIA YG ISELAM PUNG LAGI MANYAK YG TUNJUK BUAH BUAHAN

[ Last edited by jin_lampu at 28-7-2007 09:35 AM ]

Author: OdysseyClassic Time: 27-7-2007 03:34 PM
Oucchhh.....dressing dia

Author: heartkimi Time: 27-7-2007 04:35 PM

euwww.
geli haku minah2 arab nih.

Author: True-X Time: 27-7-2007 04:40 PM
mr jinggo... .. sorg jer ker artis arabs eksi... yg lain ader tak... nak nengok...

Author: SQUIRREL Time: 27-7-2007 04:43 PM

Aku rasa dorang terlupa nak bagitau dress code kat minah arab ni, sebab since dia dari arab, dorang ingat dia datang pakai jubah kot....

Author: princebrunei Time: 27-7-2007 04:48 PM

selalu buka channel 5 kat astro...terjojol mata mak aku nengok minah arab seksi gile

Author: halizaman Time: 27-7-2007 05:51 PM

fuh
nasi lemak dia.... memang kenyang gilew lar


Author: julyangel Time: 27-7-2007 06:30 PM

hmmm tak payah lah nak ada dress code segala...sebagai orang islam sendiri harus ingat lah kan...
cara kita dressing represent diri kita sendiri...so if kita dress nampak buah ni buah tu..hehehee
apa ertinya tu...ertinya kita memang nak mata orang kat situ lah... btw takut pula aku tengok
muka krisdayanti sekarang ni...tak ori mcm dulu lah...

Author: sixfullbar Time: 28-7-2007 12:20 AM

adui..tak tahan nak gelak dengan perumpamaan ni

Author: minaq_jinggo Time: 28-7-2007 12:53 AM Subject: Reply #35 True-X's post
Ha ah sorang je pompuan Arab malam tu... 8/8/07 nanti lebai Mawi akan perform kat tempat yang sama dengan artiste Arab... Kita tunggu dan lihat apa lagu yang bakal dibawa beliau

Author: minaq_jinggo Time: 28-7-2007 12:56 AM

Buah kurma tu menggantikan nasi lemak atau buah kurma yang menjadi pelengkap dan duduk atas nasi lemak??

Author: epalpink Time: 28-7-2007 01:11 AM

wui...terkejut aku...

Author: conetto Time: 28-7-2007 02:50 AM
cekci tol minah arab ni...cekce mate aku nengok... xde org pantau ke dresscode diorng ni..

Author: ensemboy Time: 28-7-2007 03:21 AM
dia ingat dia sorg ja ada sbb tue nak nunjuk tue


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net